Knabbelvisjes

Prijzen
30 min
€ 10,-
60 min
€ 17,50
Omschrijving

Wat zijn Garru Rufa visjes nu eigenlijk ?
De Garra Rufa vissen hebben geen tanden waardoor het gevoel van knabbelen, relaxed en ontspannend aanvoelt. De Garra Rufa vis is daarom optimaal geschikt voor het zorgen van een zachte peeling van de voeten en dan met name de gevoelige delen rond de nagels.
De Garra Rufa is een zachte, slanke vis met een mond die vergelijkbaar is met een bodem eter. De originele Garra Rufa vis is duurder dan de niet originele gekweekte Chin Chin vis. Ook de levensduur van de Chin Chin vis is korter (slechts 1 tot 2 jaar), daarentegen leeft de originele Garra Rufa vis 4 tot 5 jaar.
Ook de tanden van de Chin Chin vis groeien zeer snel tot een grootte dat niet mee als aangenaam wordt ervaren. Hierdoor zal de behandeling niet meer verzachtend zijn en ook bevat deze dan geen enkele geneeskrachtige eigenschappen.
De Garra Rufa vissen hebben en/of krijgen geen tanden, maar sabbelen en zuigen uw huid schoon. De eerste kennismaking zal misschien wat vreemd aanvoelen, maar eenmaal gewend kunt u heerlijk achterover leunen en de vissen hun werk laten doen.
Het is een slanke Karper-achtige vis die in het wild wel 14 tot 15 centimeter kan worden. Echter in een kunstmatige leefomgeving zoals in onze footspa wordt de Garra Rufa vis ongeveer 5 centimeter. De vis leeft in een watertemperatuur van gemiddeld 30 graden celsius.
De Garra Rufa vis heeft minimaal 10 liter leefruimte nodig om paringsdrang te krijgen. In de footspa zullen de vissen dus geen eitjes leggen.
De Garra Rufa vis leeft voornamelijk van dode huidcellen, maar dient ook regelmatig bijgevoerd te worden. Want van alleen dode huidcellen kunnen ze niet leven.
Land van herkomst
De Garra Rufa vissen komen oorspronkelijk uit de thermale rivieren en wateren van Noord Turkije, Iran, Syrië en Irak. Hier leven ze in warmwaterbronnen. In de wateren van Turkije, Iran, Syrië en Irak leeft de Garra Rufa vis voornamelijk van dode huidcellen.
De Garra Rufa vis (ook wel knabbelvis, doktervis, pedivis of Kangalvis genoemd) is door de heilzame werking in deze landen dan ook al heel lang bekend en zijn er diverse kuuroorden.
De laatste jaren begint de Garra Rufa voetbehandeling ook door te dringen tot andere landen, zoals in de Verenigde Staten, Singapore, Engeland, Spanje, Japan en Thailand. En nu is het ook in Nederland een ware wellness sensatie!
Doordat de Garra Rufa vissen in deze bronnen opgroeien maken de vissen een geneeskrachtig enzym aan, genaamd; “Ditranol”. Dit enzym scheiden zij af tijdens het “knabbel-proces”. Dit maakt de Garra Rufa vis zo uniek.
Men noemt de Garra Rufa vis ook wel ‘de knabbelvis’, maar eigenlijk voelt het zacht zuigen van de vis meer aan als sabbelen dan knabbelen. De vissen hebben namelijk geen tanden. De vissen zuigen voorzichtig aan de huidarealen en verwijderen zo de in overmaat geproduceerde huidschilfers en dode huidcellen van de opperhuid. Hierbij laten ze de onderhuid onberoerd.
Hierdoor wordt de nieuwe huid sterker en gezonder. De Fishspa behandelingen zijn tevens geschikt voor huidirritatie, droge huid en huid verjonging. Deze Fishspa behandelingen voelen aan als een zachte masserende huidpeeling, waardoor uw bloedsomloop en zenuwstelsel worden gestimuleerd en het lichaam ontspant. Daarnaast is de Fishspa behandeling 100% natuurlijk en heeft geen nare bijwerkingen.

Wetenschappelijk onderzoek
Door bekende universiteiten over de hele wereld is onderzoek gedaan naar de behandeling met Garra Rufa vissen, ook wel ichthyotherapie genoemd. Hieruit komt naar voren dat de behandeling effectief is tegen huidaandoeningen en voor verlichting van huidproblemen zorgt. De Turkse Universiteit van Sivas berichtte in een wetenschappelijk rapport dat de Garra Rufa vissen tijdens het verwijderen van de in overmaat geproduceerde huidschilfers een enzym afscheiden, dat bij Psoriasis aandoeningen het te snelle wederkerende vervellen corrigeert.
De effectiviteit van de behandeling is hoog gebleken. En volgens een pilot onderzoek van de Medische Universiteit van Wenen, “Ichthyotherapie als alternatieve behandeling voor patienten met psoriasis”, heeft ruim 90% van de deelnemers veel baat gehad bij de behandeling met Garra Rufa huidtherapie.
Hygiene
De groepsspa staan garant voor zuiverheid en hygiëne. De waterkwaliteit wordt gewaarborgd door de modernste mechanische en biologische waterzuiveringstechnieken en UV-C desinfectie.
Het water in de groepsspa wordt 24 uur per dag gezuiverd, continu ververst, gesteriliseerd en tegelijkertijd verrijkt met zuurstof. De waterkwaliteit wordt voortdurend gecontroleerd zodat we u hygiëne kunnen garanderen.
De groepspa hebben een constante tempratuur van ongeveer 30 graden celsius. Voorafgaand aan de behandelingen worden de voeten en onderbenen van de gasten gedesinfecteerd en gecontroleerd op wondjes, schaafwonden, infecties en schimmels. In geval van deze open wondjes, schimmels of infecties is het gebruik van de Fishspa niet toegestaan.

We hebben onze groepsspa zelf ontworpen, zodat de vissen niet in een glazen bakje zitten zonder niks dan alleen voeten.
Bij ons hebben ze een bak vol met spullen, dat ze heerlijk even kunnen wegkruipen, schuilen en kunnen spelen en geen gevangenis zijn van hun eigen omgeving.Spa Savannah betekent een schone en veilige omgeving voor u om lekker te ontspannen. Wij doen er alles aan om een goede hygiëne, veilige apparatuur en een prettige sfeer te waarborgen. Een bezoek aan Spa Savannah blijft echter altijd voor eigen risico. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor diefstal, verlies of schade. Evenmin wordt aansprakelijkheid aanvaard voor schade aan mens of goed ontstaan in het complex.

Bekijk onze speciale aanbiedingen!